Personal Coaching

The clever fighter wins ...with ease!

Helder, praktisch en verdiepend

U wilt iets bereiken of loopt ergens tegenaan. Iets innerlijks of iets buiten u waar u alsmaar geen vat op krijgt. Of u moet op hoog niveau presteren en hebt een sparring-partner nodig.

De coaching van Stroomland is helder, praktisch en verdiepend. Helder: U ervaart dat de echte kwesties nu op tafel komen. Praktisch: uw leven verandert merkbaar. Verdiepend: u voert gesprekken die u nergens anders voert. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Goed onderbouwd

‘Ben je een life coach of een mental coach’ vragen mensen soms. Dat vind ik een ingewikkelde vraag, want mental coaching en life coaching haken in elkaar. Ik ben dus allebei eigenlijk. (Lees in deze blog meer over de verhouding van mental coaching en life coaching). Als personal coach put ik uit een breed arsenaal van methoden, vaak zelf gesmeed in de praktijk van mijn coaching. Als dat helpt, neem ik u mee in inzichten uit de psychologie, of inspirerende beelden en gedachten uit kunst en filosofie. Maar ondertussen blijven we vooral met twee voeten op de grond staan. Inzichten en eye-openers zijn prachtig… als ze ook doorwerken in ons dagelijks leven!

Wat

Lees meer over het karakter van mijn personal coaching:

Waar

Ik coach op een rustige locatie in de binnenstad van Zaltbommel, centraal tussen Utrecht en Den Bosch, goed bereikbaar met de auto en de trein. Wanneer dat handig voor u is, kunt u ook Online Coaching met mij afspreken. Bel of mail me gerust voor de mogelijkheden.

En wat is de eerste stap?

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Want als u zich niet bij mij thuis voelt werkt er niks. U vertelt mij wat u naar mij toebrengt, en ik vertel u hoe ik werk. Een eventueel traject wordt in omvang en aanpak altijd in overleg met u opgesteld. Voor informatie over tarieven en trajecten, klik hier:

Tarief Personal Coaching

Bijzondere programma’s

Het Autonomie-programma

Dit programma zet ik in als uw leven beheerst wordt door anderen. Bijvoorbeeld:

  • U bent een pleaser. Te vaak gaat u aan uw eigen wensen en behoeftes voorbij om anderen te vriend te houden. 
  • Communicatief kunt u niet tegen uw partner op. U vertelt zelden of nooit wat er echt in u omgaat. 
  • Op uw werk voelt u zich de stoepenveger: hoe harder u veegt, hoe meer er voor u neergesmeten wordt. U komt nooit tot rust. 

Hebt u de beslissende zet nodig om de regie te pakken over uw leven? Meld u dan aan voor mijn autonomie-programma! Niet één actie, vijf stappen en u doorbreekt uw situatie.

Lees meer

Codependentie

Codependentie is de naam van een relatiepatroon. De codependent raakt verstrikt in het probleem van een ander. Zij (of hij natuurlijk) smeekt, pleit, controleert, dwingt, vermijdt en onderhandelt. Zij leeft van de hoop op verandering: bij de ander! En verliest daarbij zichzelf: waar zij zelf over ging, het over zou willen hebben, welke sfeer in huis zij prettig zou vinden.

Onder de oppervlakte-laag van wat de ander allemaal in uw leven aanricht, zitten uw eigen motieven om op deze manier in uw relatie te staan. En daarom moet u daar beginnen. Codependentie-patronen doorbreken is hard werken, door gevoelens van angst, verlies en verlatenheid heen. Maar u kunt eruit.

Meer lezen over codependentie en hoe je eraan ontsnapt?

Codependentie

Denise de Haan over Stroomlands personal coaching

“Harald is in staat om heel veel ruimte te geven, terwijl hij je ook behoorlijk confronteert. Was mijn traject fijn? Nee. Was het waardevol tot op de dag van vandaag? Absoluut!”

Denise de Haan is viervoudig wereldkampioen wakeboarden. Tegenwoordig is zij eigenaar van DHPT Personal Performance Studio.

Specialisaties

Patronen doorbreken

Waarom doen we eigenlijk zo vaak níet wat we het liefste doen?! U wilt graag scoren in uw studie? Dan laat u zich toch zeker niet afleiden door een game, mobiel of TV… U wilt het beste voor uw gezin? Dan reserveert u de meeste tijd toch voor hen…

Nee dus, dat doen we niet, of in ieder geval lang niet altijd. Het is raadselachtig en frustrerend: dat wij mensen vooral onszelf saboteren. En wat we ook proberen, meestal heeft het maar ene tijdelijk resultaat.

Wilt u weten hoe u slechte gewoontes van zelf-sabottage duurzaam doorbreekt? Bel me, of leest eerst verder over mijn publicatie ‘De Aapp de Baas’.

De Aapp de Baas

Filosofische personal coaching

Als u het gevoel hebt dat niets wat u doet nog zin heeft… Dan schrijven sommige huisartsen een antidepressivum voor. Terwijl het toch gewoon ook een echte vraag is: waar doen we het eigenlijk allemaal voor? Net zoals: ‘hoe ver reikt mijn verantwoordelijkheid voor anderen, ga ik te ver of juist niet ver genoeg?’ Of: ‘Mag ik ten koste van anderen voor mijn eigen geluk kiezen?’

Niet iedereen zal bij zulke vragen hulp inroepen. Maar soms kunnen ingrijpende gebeurtenissen ze ineens urgent maken. Denk aan een burn-out, een verlies of een schuldgevoel. Dan is het van het grootste belang dat u er uw eigen antwoorden op vindt.

Hoe coaching u bij uw eigen antwoorden kan brengen? Lees:

Persoonlijke ontwikkeling – een pad naar zelfkennis, bewustwording en vrijheid

Jorryt van Hoof over Stroomlands personal coaching

“De eerste afspraak met Harald gaf me direct een geweldig inzicht in mezelf. Mede dankzij zijn begeleiding heb ik een enorme groei doorgemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan altijd bij hem terecht voor raad of advies en daarvoor ben ik enorm dankbaar.”

Jorryt van Hoof is ondernemer en professioneel pokerspeler. Hij veroverde in 2014 de 3e plaats van het WK poker WSOP in Las Vegas.

Stroomland in de Highlands

Soms is er meer nodig

Soms moet er echt iets doorbroken worden. Een normaal traject van regelmatige sessies, kan stranden in de taaiheid van patronen en alledaagse realiteiten van de werkwereld.

Dit is een uitgelezen programma, gebaseerd op jarenlange ervaring met personal coaching, gecondenseerd in één week. Voor mijn coachees en voor mijzelf altijd weer een bijzondere ervaring.

Een week coaching, terwijl we samen door de bergen sjouwen, koken, muziek luisteren, teksten lezen en wat verder maar nodig is. U bereikt een punt waarachter u niet meer terug gaat vallen. En daar is het allemaal om begonnen.

Bel me gerust voor meer informatie

Traject

In deze trajecten werk ik samen met Rob Klouth – Klouth Solutions. (Foto’s Klouth Stock Photography)

De Schotland-coaching kan individueel of door enkele personen tegelijk afgenomen worden. Na de intake volgt een traject van voorbereidingssessies, waarin we uw persoonlijke vraagstelling gedegen uitwerken.

De ervaring van Jac van Zeeland 

“De wijze waarop Harald in staat is om in 1 week op één van de mooiste plekken in Schotland mij mezelf beter te leren begrijpen is fantastisch.”

Jac van Zeeland is vermogensmanager bij de Rabobank.

Lees de hele impressie van Jac

Opdrachtgevers