Relatiecoaching

De knoop ontwarren

Wanneer relatiecoaching?

Vaak zeggen mensen tijdens een traject relatiecoaching: iedereen zou dit moeten doen! Toch kiezen stellen er vaak pas voor als er iets ernstigs aan de hand is. Als één van de twee aan de relatie twijfelt of als er een ander in het spel is. Als ruzies veel te fel worden of er juist helemaal niet meer gepraat wordt. Op mijn blogpagina vindt u artikelen over belangrijke relatieproblemen en hoe u daarmee om kunt gaan. Leest u daar verder over thema’s als:

Relatiecoaching of relatietherapie: wat is het verschil?

De kern van coaching is dat je mensen helpt om hun eigen doelen te bereiken. Voor stellen zal dat doel vaak zijn om samen gelukkiger te worden. Maar soms willen ze ook over een bepaald onderwerp op één lijn komen, bijvoorbeeld de opvoeding van de kinderen. Of ze willen meer verbinding ervaren en echte intimiteit. Een therapeut zal eerder van uw probleem uitgaan dan van uw doel. Het vertrekpunt van een therapie zou bijvoorbeeld een hechtingsstoornis (een probleem met verbinden) kunnen zijn. Een relatietherapeut zal vaak een achtergrond hebben in de psychotherapie.

In de praktijk zal het met dit verschil tussen relatietherapie en relatiecoaching vaak wel meevallen, en hoef je daar niet zoveel van te merken. Klik hier om meer te lezen over het verschil tussen relatietherapie en relatiecoaching .

Heeft relatiecoaching nog wel zin?

Eenmaal dat we de knoop ontwarren, kan er van alles tussen u gebeuren. Hoe het ook verder gaat: u zult er altijd bij winnen. Als je elkaar in een crisis niet loslaat maar zorg draagt voor elkaar en blijft praten, kun je elkaar vaak op een onverwachte manier hervinden.

Stappenplan voor Relatiecoaching

Ik laat u niet van afspraak op afspraak verder worstelen in uw eigen dynamiek. Ik werk met een plan. Het doel is mezelf overbodig te maken. Deze aanpak heb vanuit jarenlange ervaring en inmiddels duizenden gesprekken met stellen ontwikkeld en uitgebouwd. Een traject bij Stroomland Coaching maakt u als stel weer redzaam, zodat u zelf uw problemen op kunt lossen: nu en in de toekomst.

Tarief

Voor meer informatie over mijn tarieven, klik hier:

Waar

U vindt Stroomland op een rustige plek in de binnenstad van Zaltbommel, centraal tussen Utrecht en Den Bosch. De coaching is makkelijk bereikbaar met de auto en de trein. Maar ook voor online relatiecoaching kunt u bij mij terecht, waar u ook bent!

Doelmatig

Ik plan niet zomaar van week tot week sessies in, maar werk volgens een plan. U wordt zelf weer redzaam. Mijn trajecten hebben niet alleen een begin maar ook een doel, en een einde!

Deskundig

Mijn basis ligt in de filosofie, op het gebied van zingeving en betekenisverlening. Het leven deed de rest: ervaringen, een praktische instelling, professionele ontwikkeling, en blijven leren. 

Betrokken

Uitgangspunt van de coaching is gelijkwaardigheid. U brengt de moed op met uw vragen en problemen naar buiten te gaan. U kunt daarbij rekenen op mijn integriteit en betrokkenheid.

Inspirerend

Relatiecoaching gaat niet alleen over problemen. Het gaat ook over het doorbreken van de stilstand: het terugvinden van uw creativiteit, om samen van uw leven iets moois te maken.

Samen de knoop ontwarren?

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek
Contact