Relatiecoaching

De knoop ontwarren

Stroomlands Stappenplan

De relatiecoaching van Stroomland werkt met een stappenplan dat u weer redzaam maakt, zodat u zelf uw problemen op kunt lossen: nu en in de toekomst. De stappen van dat plan pas ik natuurlijk wel aan op uw persoonlijke situatie.

Deze aanpak heb ik in jarenlange samenwerking met Astrid Rickelman binnen Redland Coaching ontwikkeld en uitgebouwd. Vanuit vele honderden gesprekken met stellen hebben wij een traject gemaakt dat een liefdesrelatie door de moeilijkste fases heen helpt.

Heeft relatiecoaching nog wel zin?

Eenmaal dat we de knoop ontwarren, kan er van alles tussen u gebeuren. Hoe het ook verder gaat: u zult er altijd bij winnen. Als je elkaar in een crisis niet loslaat, maar zorg draagt voor elkaar en blijft praten, kun je elkaar vaak op een onverwachte manier hervinden. relatiecoaching - wel seks - geen seks

Maar er is geen zekerheid en geen bewijs. ‘Het hart heeft zijn redenen waar het verstand niets van weet’ schreef Pascal. Erbij blijven en stap voor stap je weg bewandelen, trouw aan jezelf en trouw aan de integriteit van je relatie. Dat is alles.

Wanneer relatiecoaching?

Op mijn blogpagina vindt u artikelen over belangrijke relatieproblemen en hoe u daarmee om kunt gaan. Leest u daar verder over thema’s als ’het gevoel is weg’, vermijding, geen seks meer in je relatie, of problemen met het incasseren van kritiek.

relatiecoaching stroomland

Relatiecoaching of relatietherapie: wat is het verschil?

De kern van coaching is dat je mensen helpt om hun eigen doelen te bereiken. Voor stellen zal dat doel vaak zijn om samen gelukkiger te worden. Maar soms willen ze ook over een bepaald onderwerp op één lijn komen, bijvoorbeeld de opvoeding van de kinderen. Of ze merken dat ze langzaam maar zeker uit elkaar aan het groeien zijn. Een therapeut zal eerder van uw probleem uitgaan dan van uw doel. Het vertrekpunt van een therapie zou bijvoorbeeld een probleem met verbinden kunnen zijn. Een relatietherapeut zal vaak een achtergrond hebben in de psychotherapie.

In de praktijk zal het met dit verschil tussen relatietherapie en relatiecoaching vaak wel meevallen, en hoef je daar niet zoveel van te merken. Klik hier om meer te lezen over het verschil tussen relatietherapie en relatiecoaching .

Waar

U vindt Stroomland op een rustige plek in de binnenstad van Zaltbommel, centraal tussen Utrecht en Den Bosch. De coaching is makkelijk bereikbaar met de auto en de trein. Maar ook voor online relatiecoaching kunt u bij mij terecht, waar u ook bent!

Tarief

De intake is altijd gratis. Sessies zijn ook in de avond mogelijk. Voor meer informatie over mijn tarieven, klik hier:

Stroomland is geopend voor relatiecoaching. Kijk op de contactpagina voor mijn maatregelen in verband met het coronavirus: 

Doelmatig

Ik plan niet zomaar van week tot week sessies in, maar werk volgens een plan. U wordt zelf weer redzaam. Mijn trajecten hebben niet alleen een begin maar ook een doel, en een einde!

Deskundig

Mijn basis ligt in de filosofie, op het gebied van zingeving en betekenisverlening. Het leven deed de rest: ervaringen, een praktische instelling, professionele ontwikkeling, en blijven leren. 

Betrokken

Uitgangspunt van de coaching is gelijkwaardigheid. U brengt de moed op met uw vragen en problemen naar buiten te gaan. U kunt daarbij rekenen op mijn integriteit en betrokkenheid.

Inspirerend

Relatiecoaching gaat niet alleen over problemen. Het gaat ook over het doorbreken van de stilstand: het terugvinden van uw creativiteit, om samen van uw leven iets moois te maken.

WACHT NIET TE LANG

Bel me voor een gratis intakegesprek
Maak Afspraak