was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Wake up call

By 10 mei 2018 augustus 13th, 2020 Relatietherapie & -coaching

Geen betere last draagt een man op zijn pad
dan een gezond stel hersens 
Geen ergere kost sjokt hij mee onderweg 
dan zijn stomdronken kop.
(Het lied van de Hoge, Edda)

Een flinke kater na een feest komt in de beste families voor. Meestal doet een paracetamolletje wonderen, maar soms komen met het optrekken van de mist grotere problemen naar boven. Als iemand vreemd is gegaan kan van de ene dag op de andere het hele leven op zijn kop staan, terwijl het allemaal niets meer te betekenen heeft dan ‘een stomdronken kop’. Soms is vreemd gaan zo banaal.

munch-day-after

Seksueel verlangen is een heel sterk ding en alcohol ontremt: 1 en 1 is 2. De partner kan ermee leven…, of niet. Vooral als partner moet je goed nadenken of je er echt mee leven kunt: weinig is zo schadelijk voor een relatie als een langzaam verzurende stemming in huis door een ingeslikt verwijt.

Maar vaak zit er toch meer achter. Er kan iets aan de hand zijn met de persoonlijke bagage van degene die vreemd gaat: een probleem met alcohol, met seks, met verbinding. Iemand kan klem zitten, onder druk staan, in zijn werk of door andere omstandigheden. Of er kunnen dingen zijn die hij of zij bij de partner tekort komt: ontspanning, gek doen, los kunnen laten. En er kunnen dingen zijn waar je samen niet goed in bent: open over je seksleven praten, spanning of verwijdering signaleren, het samen leuk maken.

Om als stel te overleven is het nodig dat je goed weet wat er aan de hand is. Als er meer aan de hand is dan een dronken kop, kun je nu de situatie nog omkeren tot een wake up call!

 

Harald

Auteur Harald

Haralds stijl van coachen kenmerkt zich door rust en helderheid met een stevige bite. Niet gehinderd door conventies en opgegroeid in het buitengebied van Tilburg tussen natuur en dieren, is hij oorspronkelijk en praktisch. Diepgaande studie van filosofie en religie heeft hem een scherpe blik gegeven op de zaken die er echt toe doen in het leven. Harald heeft zijn coachees ondenkbare hordes zien nemen, patronen zien doorbreken en hoge doelen zien bereiken. Hij werkt voor hen met passie en dankbaarheid voor het vertrouwen dat zij hem geven.

Meer blogs van Harald